Dva požiare z dnešného rána napáchali škody za desiatky tisíc eur

22.08.2012 Vranov nad Topľou

Juskova Voľa/Vyšný Hrušov 22. augusta (TASR) - S požiarom rodinného domu zápasili dnes ráno v obci Juskova Voľa, okres Vranov nad Topľou, príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). K ďalšiemu požiaru, ktorý počas dnešného rána zamestnal hasičov na niekoľko hodín, došlo vo Vyšnom Hrušove v Humenskom okrese. Zhorela tam stodola.

Pri požiari v Juskovej Voli, podľa slov Pavla Palšu z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove, bola zranená jedna osoba. Išlo o obyvateľa rodinného domu, ktorý utrpel popálenie hornej a dolnej končatiny.

Rodinný dom v Juskovej Voli, konkrétne jeho prístavbu, zachvátil požiar krátko pred 06.00 h. Oheň sa následne preniesol aj na strechu objektu. "Škoda je predbežne vyčíslená na 15.000 eur," priblížil Palša.

Oveľa vyššiu škodu, konkrétne vo výške približne 25.000 eur, napáchal požiar vo Vyšnom Hrušove. Zhorela tam stodola, v ktorej sa nachádzalo seno, ako aj viacero poľnohospodárskych strojov a zariadení. Rýchly zásah hasičov zabránil, aby sa oheň rozšíril aj na vedľa stojaci rodinný dom. Príslušníci odišli likvidovať požiar krátko po 03.40 h. Zásah ukončili až o 09.30 h.

Príčiny oboch požiarov sú v štádiu zisťovania.
 

Vyberte región